Over ons

 

De natuur is ons dierbaar. Ze wordt alleen steeds schaarser en nieuwe natuur komt er nauwelijks bij. Daarom moeten we koesteren wat ons rest. Zorg dragen voor wat er nog is, zodat we ook schone bossen, velden en waters aan de volgende generaties kunnen overdragen. Dat is waar BioAmmo zich voor inzet, elke dag opnieuw.

Het begin van BioAmmo

Ieder bedrijf en ieder product, zelfs alles wat gemaakt wordt begint met een idee. Dat van BioAmmo ontstaat in 2008 als oprichter Enrique López na een spelletje airsoften overal fluogele, plastic bolletjes ziet achterblijven in het bos. Daar wilde hij een oplossing voor bedenken. Zijn gedachten breidden zich meteen verder uit naar andere partijen die hier belang bij hebben. De link naar jagers en sportschutters was vervolgens snel gelegd.

Heden en toekomst

Inmiddels heeft de munitie van BioAmmo zich internationaal op de kaart gezet als milieuvriendelijkste ter wereld. Vanuit het Spaanse Segovia worden landen in Europa, Amerika en Oceanië van premium hagelpatronen voorzien. Waar andere merken zich nog steeds focussen op het ontwikkelen van een 100% biologische prop, heeft BioAmmo ondertussen een plasticvrije huls gemaakt die zelfs composteert. En dat is belangrijk aangezien regeringen het gebruik van zogenaamde single use plastics steeds meer aan banden leggen en uiteindelijk zullen verbieden. Voor de gehele sector wordt dit een cruciale stap die BioAmmo nu reeds gezet heeft. Niet alleen zijn we klaar voor de toekomst, we staan al in de toekomst. Want de jacht zal blijven bestaan. Dat is essentieel. Net als BioAmmo.

BioAmmo Fabriek

De productielocatie  in Segovia beschikt over de nieuwste technologieën en productieprocessen voor de productie van onze patronen.

Bijna elk facet van het productieproces is computergestuurd. Dit garandeert een superieure kwaliteit, constante prestaties en betrouwbaarheid.

Onze BioAmmo proppen en hulzen worden ter plaatse vervaardigd met de beste machines, kruit en primers. Dit alles onder toeziend oog van een geweldig team professionals, waaronder zeer ervaren wedstrijdschutters en jagers.

Zij zorgen er mede voor dat de patronen van BioAmmo blijven presteren op het hoogste niveau.